Sun. Feb 5th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Noot van de redactie: van tijd tot tijd belicht ComplexDiscovery openbaar beschikbare of particulier verkrijgbare aankondigingen, inhoudsupdates en onderzoek van aanbieders van cyber-, data- en juridische ontdekkingen, onderzoeksorganisaties en leden van de ComplexDiscovery-gemeenschap. Hoewel ComplexDiscovery deze informatie regelmatig belicht, neemt het geen enkele verantwoordelijkheid voor inhoudelijke beweringen.

  Neem vandaag nog contact met ons op om aanbevelingen in te dienen ter overweging en opname in de op cyber-, data- en juridische ontdekkingen gerichte diensten, producten of onderzoeksaankondigingen van ComplexDiscovery.

  Achtergrondinformatie: De volgende aankondiging bevat de financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2022 voor een wereldleider op het gebied van digitale intelligentie, Cellebrite, en kan interessant zijn voor juridische, zakelijke en informatietechnologieprofessionals die actief zijn of investeren in het eDiscovery-ecosysteem. Daarnaast biedt een recente post (augustus 2022) van Tomasz Tunguz, een risicokapitalist bij Redpoint, een interessante overweging die van belang kan zijn met betrekking tot de waarde van openbare softwarebedrijven. In het artikel, getiteld Growth is No Longer the Best Predictor of a Software Company's Value, wordt opgemerkt dat winstgevendheid de belangrijkste correlatie en voorspeller is van de waarde van een beursgenoteerd softwarebedrijf.

  Uittreksel uit de persaankondiging (17 november 2022)

  Cellebrite maakt resultaten voor het derde kwartaal van 2022 bekend

  ARR van $232 miljoen, een stijging van 35% op jaarbasis

  Omzet in het derde kwartaal van $71,7 miljoen, stijging met 9% op jaarbasis

  Cellebrite (NASDAQ: CLBT), een wereldleider in oplossingen voor digitale intelligentie („DI”) voor de publieke en private sector, heeft vandaag financiële resultaten bekendgemaakt voor de drie en negen maanden eindigend op 30 september 2022.

  „We zijn verheugd om een solide derde kwartaal te kunnen melden, met een sterke ARR-groei, aangezien we doorgaan met het behalen van onze doelstellingen voor het hele jaar die vorig kwartaal zijn uiteengezet. De vraag die we in de markt zien, toont aan dat onze innovatieve oplossingen zeer relevant zijn, aangezien openbare veiligheidsorganisaties en particuliere bedrijven erkennen dat het noodzakelijk is om hun onderzoeksworkflow te moderniseren in het licht van de steeds toenemende digitale complexiteit van misdaden en bewijzen. We zijn bijzonder trots op onze beste bewaarpercentages, wat bewijst dat onze go-to-market-strategie vruchten afwerpt”, aldus Yossi Carmil, CEO van Cellebrite. „We hebben vooruitgang geboekt met de initiatieven die we vorig kwartaal hebben geschetst, en we blijven enthousiast over de kansen die voor ons liggen bij het nastreven van onze missie om levens te beschermen en te redden, gerechtigheid te versnellen en de privacy te beschermen.”

  Financiële hoogtepunten van het derde kwartaal

  Een omzet van $71,7 miljoen, een stijging van 9% op jaarbasis, waarvan de inkomsten uit abonnementen $55,6 miljoen bedroegen, een stijging van 8% op jaarbasis

  Jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) van $232 miljoen, een stijging van 35% op jaarbasis

  Netto-bewaarpercentage van 129% op basis van terugkerende inkomsten op basis van dollars

  GAAP brutowinst en brutomarge van respectievelijk $57,1 miljoen en 79,7%

  GAAP-nettoresultaat van $25,1 miljoen; niet-GAAP nettoresultaat van $3,0 miljoen

  GAAP verdunde EPS van $0,13; niet-GAAP verdunde EPS van $0,01

  Aangepaste EBITDA en aangepaste EBITDA-marge van respectievelijk $5,1 miljoen en 7,0%

  Derde kwartaal en recente hoogtepunten op het gebied van digitale intelligentie

  25 belangrijke deals gesloten, elk ter waarde van $500.000 of meer.

  De nieuwe generatie Cellebrite Guardian uitgebracht, die cruciale functies biedt die wetshandhavers helpen om te gaan met digitaal bewijs op een ethische manier, waaronder het opslaan, beheren en delen van bewijsmateriaal, met een ongeëvenaarde onmiddellijke beoordeling van digitaal bewijs. Aanvullende verbeteringen zorgen voor meer flexibiliteit voor wetshandhavers en helpen hen de privacy te beschermen om belangrijke knelpunten in de onderzoeksworkflow aan te pakken, waaronder fysieke duplicatie, transport van bewijsmateriaal en tijdrovende bewijsherziening.

  Verbeterd het aanbod voor verzamelen en beoordelen door een geautomatiseerd en veilig systeem te lanceren waarmee belanghebbenden op het gebied van onderzoeksanalyses snel gegevens kunnen verzamelen, beoordelen en analyseren in een geïntegreerde workflow. Door de overdracht van gegevens naar het onderzoeksteam te stroomlijnen, besparen klanten uren op de werkstroom om sneller bewijsmateriaal naar de openbare aanklagers te brengen.

  Sandline Global aangekondigd als eerste klant uit de particuliere sector voor Cellebrite Guardian. Deze meerjarige investering zal naar verwachting de interne onderzoeks- en bewijsbeheeractiviteiten van Sandline verbeteren.

  Heeft alle categorieën gewonnen waarvoor het bedrijf werd genomineerd voor de Forensic Focus 4:cast awards in 2022, waaronder DFIR Commercial Tool of the Year en voor het derde jaar op rij de Investigator of the Year, wat bewijst dat we voortdurend toonaangevend zijn op het gebied van digitaal forensisch onderzoek

  Aanvullende financiële informatie is te vinden in de sectie Investor Relations van onze website op

  Financiële vooruitzichten

  „We zijn er trots op dat we in het derde kwartaal een ARR-groei van 35% op jaarbasis hebben gerealiseerd, als gevolg van een sterke vraag naar onze Digital Intelligence-oplossingen. Gezien de versterking van de USD ten opzichte van de Europese en andere valuta verwachten we FYE 2022 echter aan de onderkant van onze verwachtingen af te sluiten”, aldus Dana Gerner, Chief Financial Officer van Cellebrite.

  „We blijven gefocust op het efficiënt investeren in onze innovaties en oplossingen om onze doelstellingen te bereiken voor het jaar dat we vorig kwartaal hebben geschetst”, concludeerde Gerner.

  Lees de originele aankondiging.

  Volledige beleggerspresentatie (PDF) - muisaanwijzer om te scrollen

  Presentatie van het gesprek over inkomsten in het derde kwartaal van 22 - Cellebrite

  Volledige aankondiging met tabellen (PDF) - Mouseover to Scroll

  Cellebrite maakt resultaten voor het derde kwartaal van 2022 bekend

  Aanvullende lectuur

  Investeringen in eDiscovery (een lopende beursnotering)

  Een beknopte kijk op de activiteiten van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

  Bron: ComplexDiscovery