CLOC kondigt 2de jaarlijkse resultaten van de enquête naar de industrie aan

The 2019 CLOC State of the Industry survey includes respondents from more than 200 companies of different sizes representing over 30 industries and 18 countries. The second annual survey was developed by polling CLOC members during the first four months of 2019 about their 2018 results. The survey consisted of questions that were designed to provide a deeper understanding of legal operations expenditure, headcount, technology & innovation, and relationships with various legal services providers and law firms.

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Persaankondiging van het Corporate Legal Operations Consortium (CLOC)

Corporate Legal Operations Consortium (CLOC) heeft vandaag [18 juli 2019] de resultaten gepubliceerd van hun tweede jaarlijkse State of the Industry Survey waarin interne uitgaven, personeelsbestand voor juridische operaties, technologie en innovatie en evaluaties van het advocatenkantoor in de aangesloten bedrijven werden vergeleken.

De CLOC State of the Industry enquête 2019 omvatte respondenten van meer dan 200 bedrijven van verschillende grootte die meer dan 30 industrieën en 18 landen vertegenwoordigen. Volgens de enquête ondervonden corporate juridische afdelingen een groei van de vraag naar juridische diensten en bleven ze zich richten op verschillende manieren om de kosten te beheersen. Velen groeiden hun teams voor juridische operaties en bleven investeren in technologie.

De som van alle externe uitgaven die door respondenten werden ingediend bedroeg meer dan $6,3B voor de 200+ bedrijven die deelnamen aan de CLOC-enquête. Meer dan 50% van de respondenten meldde dat hun externe uitgaven aan advocatenkantoren van 2017 tot 2018 daalden of gelijk bleven.

Snelle statistieken

$11,7M Mediane externe uitgaven vs $13,5 miljoen Mediane interne uitgaven

.46¢ van elke $1 uitgegeven aan juridische kosten gaat naar externe juridische kosten

$290K — Mediane interne uitgaven per juridische afdeling FTE

$451K — Mediane externe juridische uitgaven per interne advocaat

De gemiddelde totale juridische uitgaven als percentage van de inkomsten bedragen 0,44%. Bedrijven rapporteerden met behulp van een aantal technieken om hun totale kosten onder controle te houden, waaronder hefboomwerking alternatieve vergoedingsregelingen (AFA's), voorkeursproviderpanels, alternatieve juridische dienstverleners en het verplaatsen van meer werk in huis.

Legal Operations professionals zijn verantwoordelijk voor een groter deel van hun afdelingen naarmate de functie groter wordt en nieuwe rollen worden toegevoegd. Van de bedrijven die hebben deelgenomen, meldde 40% een toename van het aantal full-time procureurmedewerkers in 2018 en 37% meldde een toename van toegewijde juridische operaties FTE's.

Volgens Jason Barnwell, Assistant General Counsel-Legal Business, Operations en Strategy, Microsoft Corporation en CLOC Board Member: „De kernuitdaging voor de meeste juridische professionals beperkt zich doorgaans tot effectief change management. Het moeilijkste deel van het werk is het helpen van de mensen die je dient om de toekomst te omarmen die je te bieden hebt. Al het andere is ondergeschikt aan dat. Het goede nieuws is dat dit een zeer overdraagbare leiderschapskwaliteiten is die een aantal fantastische opties creëert.”

Legal Operations functies blijven een sterke focus op technologie om de transparantie en data-analyse, efficiëntie, kwaliteit en consistentie van het werk en snelheid van uitvoering te verbeteren. 72% van de respondenten meldde dat zij een technologiestappenplan hadden. Bedrijven met een ontwikkelde technologiestappenplan besteden 3x meer aan technologie dan organisaties die geen roadmap hebben of die nog steeds een roadmap ontwikkelen.

Mike Haven, Sr Directory, AGC en Head of Legal Operations, Gap, Inc. en CLOC bestuurslid dringt aan op voorzichtigheid bij het aannemen van nieuwe technologie, „Werkstroomautomatisering, robotica-procesautomatisering en machine learning zijn allemaal veelbelovende technologieën die kunnen en zullen worden benut in de juridische sector van de toekomst. Maar coole technologie zit op de top van slecht proces zal niet nuttig zijn. Pas op voor de heldere, glanzende objecten!”

De implementatie van technologische oplossingen was vrij hoog voor een aantal tools. Meer dan 78% van de respondenten meldde het gebruik van eBilling en 65% gebruikte een oplossing voor contractbeheer. De markt voor contractbeheer is echter behoorlijk gefragmenteerd, met meer dan 30 verschillende leveranciers die worden gebruikt bij de 112 bedrijven met een systeem.

De meerderheid van de juridische afdelingen van bedrijven heeft geen interne technische ondersteuning, waarbij slechts 35% van de respondenten rapporteert over eigen interne technische middelen. Hoe dan ook, de meeste bedrijven vertrouwen op technologie-oplossingen van derden voor hun juridische afdeling behoeften en de invoering van juridische technologie neemt toe in bedrijven van alle groottes en industrieën. Terwijl het gebruik van kunstmatige intelligentie in juridische afdelingen nog in een vroeg stadium is, zien velen haar belofte en beginnen al te onderzoeken hoe ze het beste kunnen gebruiken. 45% van de respondenten onderzoekt het gebruik van AI om juridische werklast te verminderen, meer inzicht te krijgen of de prestaties te verbeteren; maar slechts 12% is momenteel gebruik maken van AI binnen hun tools en processen.

„Uit de gegevens van dit jaar blijkt dat de rol en functie van juridische operaties blijft groeien”, deelt CLOC's President Mary O'Carroll, die ook de rol van Director Legal Operations bij Google vervult. „Technologie verandert snel en meer juridische afdelingen omarmen oplossingen om de productiviteit en resultaten te verbeteren.”

Over Corporate Legal Operations Consortium (CLOC)

CLOC is 501 (c) 6 non-profit beroepsvereniging. De missie van CLOC is om professionals in juridische operaties en andere belangrijke spelers in de juridische sector (zoals tech providers, advocatenkantoren, LPO's, rechtenscholen, enz.) te helpen bij het optimaliseren van de modellen voor juridische dienstverlening die nodig zijn om de behoeften van kleine, middelgrote en grote juridische afdelingen te ondersteunen.

Lees de volledige versie op CLOC kondigt de resultaten aan van de 2e jaarlijkse State of the Industry Survey

De tweede jaarlijkse enquête over de toestand van de industrie - PDF Verslag

Aanvullend lezen

Wat is de toegangsprijs? Resultaten eDiscovery Pricing Survey Zomer 2019

Automatisering van eDiscovery: een strategisch kader

Bron: ComplexDiscovery