Nieuwe Enquête trends voor procesvoering van Norton Rose Fulbright

Released in February of 2021, Norton Rose Fulbright’s 16th Annual Litigation Trends Survey highlights up-to-date insight on key US dispute trends including the changes and challenges presented by the COVID-19 pandemic. Additionally, in the areas of cybersecurity and data protection, the survey report notes that disputes have increased over the last several years, with 2020 being no exception. According to the survey report, 44 percent of respondents feel more exposed than they did 12 months prior and respondents report that past attacks have disrupted operations, with others sensing that their company size or industry makes them targets.

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Aankondiging aan de pers (10 februari 2021)

Norton Rose Fulbright brengt 16e jaarlijkse onderzoek naar trends op het gebied van procesvoering

Enquête koppeling (PDF)

In het wereldwijde advocatenkantoor Norton Rose Fulbright 16e jaarlijkse Litigation Trends Survey geeft bijna de helft van de respondenten aan dat de COVID-19-pandemie een toename of een afname van hun aantal geschillen heeft veroorzaakt.

Vooral gedreven door commerciële/contractproblemen en arbeids- en arbeidsgeschillen meldde 31 procent van de bedrijven een toename van de procesvoering als gevolg van COVID-19. Omgekeerd, 12 procent meldde het ervaren van een daling van de geschillen als gevolg van de pandemie. Een extra drie procent ervaart een toename van bepaalde soorten geschillen en een afname van andere als gevolg van de pandemie.

Bovendien, terwijl veel rechtbanken gesloten blijven, zal het eenderde van de bedrijven die hun geschillenachterstand zagen groeien nog zwaarder worden naarmate ze proberen een overmaat aan actieve zaken op te ruimen. COVID-19 veroorzaakte een toename van de werklasten voor bijna 70 procent van de respondenten, maar slechts 18 procent zei dat ze een mandaat hebben om de interne teamgrootte te vergroten.

Uit onderzoek blijkt dat een stijging van de werklasten waarschijnlijk tot ver in 2021 zal voortduren, waarbij 45 procent van de respondenten een verdere toename van het aantal pandemiegerelateerde geschillen voor het volgende jaar voorspelt.

Richard Krumholz, Norton Rose Fulbright wereldwijd hoofd van geschillen en geschillen, zei:

„Het is duidelijk dat de pandemie heeft geleid tot een opeenstapeling van zaken die de juridische afdelingen van onze respondenten belasten. Wat grotere zaken betreft, worden interne juridische teams gevraagd extra verantwoordelijkheid te nemen om het bedrag van de uitgaven aan externe adviseurs te verlagen. Er is meer dan ooit druk op interne teams om meer te doen met minder, en minder dan 20 procent van onze respondenten verwacht advocaten toe te voegen aan hun personeel.”

Aangezien COVID-19 het gesprek domineert, is het belangrijk om te erkennen dat er ook andere trends zijn ontstaan of in prevalentie zijn gegroeid.

Een derde van de organisaties voelt zich nu meer blootgesteld aan geschillen over discriminatie en sociale rechtvaardigheid. Bewustzijn van toenemende discriminatiegeschillen — en wat de drijvende kracht is — lijkt belangrijk. Ongeveer de helft van de respondenten onderneemt nu actie of heeft erkend dat hun uiteenlopende wervingsbeleid robuuster moet zijn. Deze bedrijven informeren hun werknemers ook over de juridische implicaties van discriminatie.

Geschillen over cyberbeveiliging en gegevensbescherming zijn de afgelopen jaren toegenomen, en 2020 was geen uitzondering; 44 procent van de respondenten voelt zich meer blootgesteld dan twaalf maanden eerder. Respondenten melden dat aanvallen uit het verleden hun activiteiten hebben verstoord, terwijl anderen voelen dat hun bedrijfsgrootte of branche ze doelwit maakt.

Norton Rose Fulbright's 16e jaarlijkse Litigation Trends Survey is gebaseerd op ondervraging van bijna 200 corporate counsel — voornamelijk general counsel — die Amerikaanse organisaties vertegenwoordigen op het gebied van geschillen gerelateerde kwesties en zorgen.

Een uitgebreid rapport met de bevindingen van de enquête is beschikbaar op litigationtrends.com. Hoogtepunten van het rapport zijn onder andere:

Meer dan een tiende van de respondenten van dit jaar (11 procent) meldde een aanzienlijke toename van het aantal geschillen waarmee ze te maken hadden.

Uit de reacties bleek dat grotere organisaties (met meer dan 1 miljard dollar aan inkomsten), samen met financiële instellingen, eerder een opwaartse verschuiving in het geschillenvolume hadden meegemaakt.

Driekwart van onze respondenten had zich in 2020 bezig gehouden met een soort geschillenactiviteit in een afgelegen omgeving; de meesten verwachten dat elementen van virtuele activiteit na de pandemie doorgaan.

Sinds het begin van de pandemie meldde 56 procent van de respondenten het bijwonen van hoorzittingen en gerechtelijke procedures op afstand. Meer dan de helft rapporteerde het doen van verklaringen op afstand, en iets minder dan 40 procent van de respondenten nam deel aan geschillen op afstand.

In 2019 werd 73 procent van de procesuitgaven toegewezen aan advocatenkantoren. In 2020 daalde deze toewijzing tot 66 procent, met een vergelijkbare stijging van de interne uitgaven.

Tweeëntwintig procent van de respondenten heeft het volume van de vroege schikkingen als verweerder en 14 procent als de eiser verhoogd.

Ongeveer een derde van de respondenten meldde een toename van de achterstand van geschillen in de pijpleiding, onder verwijzing naar een combinatie van gerechtelijke sluitingen en blokkeringen.

Vooruitkijkend naar de komende twee of drie jaar ziet 41 procent van alle respondenten nieuwe bronnen van geschillen ontstaan als gevolg van COVID-19, veranderingen in het milieu, gegevensprivacy en opkomende industrieën (inclusief autonome voertuigen en cannabis).

Hoewel het beoordelen en bijwerken van contracten de belangrijkste praktijk is om de verwachte toename van geschillen in het algemeen te beperken, meldde 25 procent van de respondenten dat ze niets zouden doen of de huidige praktijken zouden voortzetten.

Dit rapport, dat in 2004 werd geïntroduceerd, is het langst lopende onderzoek van bedrijfsadviseurs over geschillen en trends. De 16e jaarlijkse Litigation Trends Survey van Norton Rose Fulbright werd uitgevoerd door Acritas, een wereldwijd onderzoeksbureau voor juridische diensten.

Opmerkingen voor redacteuren:

Norton Rose Fulbright

Norton Rose Fulbright is een wereldwijd advocatenkantoor dat's werelds meest vooraanstaande bedrijven en financiële instellingen een volledige business law service biedt. Het bedrijf heeft meer dan 4.000 advocaten en andere juridische medewerkers gevestigd in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Azië, Australië, Afrika en het Midden-Oosten.

Norton Rose Fulbright staat bekend om zijn focus op de industrie en is sterk in alle belangrijke sectoren van de industrie: financiële instellingen; energie; infrastructuur, mijnbouw en grondstoffen; vervoer; technologie en innovatie; en biowetenschappen en gezondheidszorg. Via haar wereldwijde risicoadviesgroep maakt het bedrijf gebruik van haar ervaring in de branche met kennis van juridische, regelgevende, compliance en governance om klanten praktische oplossingen te bieden voor de juridische en regelgevende risico's waarmee hun bedrijf wordt geconfronteerd.

Norton Rose Fulbright opereert in overeenstemming met zijn wereldwijde bedrijfsprincipes van kwaliteit, eenheid en integriteit, met als doel de hoogst mogelijke standaard van juridische dienstverlening in elk van zijn kantoren te bieden en dat niveau van kwaliteit op elk contactpunt te handhaven.

Norton Rose Fulbright Verein, een Zwitserse verein, helpt de activiteiten van Norton Rose Fulbright leden te coördineren, maar levert zelf geen juridische diensten aan klanten. Norton Rose Fulbright heeft kantoren in meer dan 50 steden wereldwijd, waaronder Londen, Houston, New York, Toronto, Mexico-Stad, Hong Kong, Sydney en Johannesburg. Zie nortonrosefulbright.com/legal-notices voor meer informatie.

Lees de oorspronkelijke release op Norton Rose Fulbright Releases 16th Annual Litigation Trends Survey

Lees het volledige rapport op Litigation Trends Survey, Zestiende Jaareditie

Extra lezen

Jaaroverzicht van trends in geschillen 2019 van Norton Rose Fulbright

Jaaronderzoek van Norton Rose Fulbright over procesvoering 2018

Jaaronderzoek Trends van Norton Rose Fulbright

Bron: complexDiscovery

Eerste juridische verwerft Redpoint Technologies van eDiscovery Provider

According to Alex Martinez, CEO of First Legal, “Both First Legal...

Veristar verwerft Planetgegevens

According to Veristar company founder, CEO, and president Rick Avers, “We...

Questel verwerft DoeleGal

doeLEGAL today announced that it has been acquired by intellectual property...

Volg je het geld? Mike Bryant biedt een SOLID blik op de fusie en overname van juridische technologie

From seed and venture capital investments to private equity and Special...

A New Era in eDiscovery? Framing Market Growth Through the Lens of Six Eras

There are many excellent resources for considering chronological and historiographical approaches...

Een eDiscovery Market Size Mashup: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

De basislijn resetten? EDiscovery Marktgrootte aanpassingen voor 2020

An unanticipated pandemeconomic-driven retraction in eDiscovery spending during 2020 has resulted...

Thuis of weg? eDiscovery Collection Market Overwegingen voor afmetingen en prijzen

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor februari 2021

From litigation trends and legal tech investing to facial recognition and...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor januari 2021

From eDiscovery business confidence and operational metrics to merger and acquisition...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor december 2020

May the peace and joy of the holiday season be with...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor november 2020

From market sizing and cyber law to industry investments and customer...

HayStackID herkend in IDC MarketScape voor eDiscovery Services

According to HaystackID CEO Hal Brooks, “We are proud to once...

Een generatieweergave van externe beveiliging? HayStackID™ brengt 3.0 beveiligingsverbeteringen uit om technologie te beoordelen

According to HaystackID's Senior Vice President and General Manager for Review...

Slechts een kwestie van tijd? HayStackID lanceert nieuwe service voor detectie en beoordeling van datalekken

According to HaystackID's Chief Innovation Officer and President of Global Investigations,...

Het is een Match! Focus op de totale kosten van eDiscovery Review met ReviewRight Match

As a leader in remote legal document review, HaystackID provides clients...

Koud weer Catch? Onderzoek naar voorspellende coderingstechnologieën en protocollen — Resultaten voorjaar 2021

The Predictive Coding Technologies and Protocols Survey is a non-scientific semi-annual...

Kom je uit het bos? Achttien observaties over eDiscovery Bedrijfsvertrouwen in de winter van 2021

In the winter of 2021, 85.0% of eDiscovery Business Confidence Survey...

Problemen die van invloed zijn op de bedrijfsprestaties van eDiscovery: een overzicht

In the winter of 2021, 43.3% of respondents viewed budgetary constraints...

Niet zo uitmuntend? Operationele statistieken van eDiscovery in de winter van 2021

In the winter of 2021, eDiscovery Business Confidence Survey more...