Thu. Dec 1st, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Opmerking van de redactie: Van tijd tot tijd belicht ComplexDiscovery openbaar beschikbare of privé verkrijgbare aankondigingen, inhoudsupdates en onderzoek van cyber-, data- en legale ontdekkingsproviders, onderzoeksorganisaties en leden van de ComplexDiscovery-gemeenschap. Hoewel ComplexDiscovery deze informatie regelmatig benadrukt, aanvaardt het geen enkele verantwoordelijkheid voor beweringen over inhoud.

  Neem vandaag nog contact met ons op om aanbevelingen in te dienen ter overweging en opname in de cyber-, data- en juridische ontdekkingen gerichte aankondigingen van ComplexDiscovery voor diensten, producten of onderzoeken.

  Achtergrondopmerking: Surfshark is een toolset voor privacybescherming die is ontwikkeld om gebruikers te helpen hun online aanwezigheid naadloos te beheren. Het bedrijf publiceert ook regelmatig branche-updates over wereldwijde datalekken. De laatste update van Surfshark over wereldwijde datalekken werd gepubliceerd op 19 oktober 2022. Deze nieuwe update kan nuttig zijn voor professionals op het gebied van cyberbeveiliging, informatiebeheer en juridische ontdekkingen die cyberbedreigingen en de omvang, snelheid en waarheidsgetrouwheid van die bedreigingen beter willen begrijpen en aanpakken.

  Persbericht (25 oktober 2022)

  Datalekken stijgen in het derde kwartaal met 70% in vergelijking met het tweede kwartaal

  Rusland neemt opnieuw het voortouw voor de meest gehackte gebruikers, Indonesië staat in de top drie na datalekschandalen

  Uit het laatste onderzoek van cyberbeveiligingsbedrijf Surfshark blijkt dat in het derde kwartaal van 2022 in totaal 108,9 miljoen accounts zijn geschonden. Rusland staat op de eerste plaats en komt neer op een vijfde van alle inbreuken in juli tot en met september. Frankrijk staat op de tweede plaats, terwijl Indonesië op de derde plaats staat na een extreem groot kwartaal, gevolgd door de VS en Spanje. Een verbluffende toename van 70% van het aantal gehackte gebruikers wereldwijd komt na een relatief timide groei in de eerste helft van het jaar.

  Wereldwijde gegevens uit de tool voor statistieken over datalekken van Surfshark tonen de omvang en herkomst van gebruikers die sinds 2004 zijn gehackt en registreren een groei van 44,52 miljoen gebruikers die het afgelopen kwartaal zijn geschonden. In de meest recente statistiekupdate (Q3'2022) werd Rusland op de eerste plaats in de wereld gerangschikt op basis van gelekte accounts (22,3 miljoen), gevolgd door Frankrijk (13,8 miljoen), Indonesië (13,3 miljoen), de VS (8,5 miljoen) en Spanje (3,9 miljoen).

  „Het is zorgwekkend om te zien dat datalekken na een relatief timide eerste helft van het jaar weer toenemen, waardoor maar liefst 108,9 miljoen internetgebruikers in gevaar komen.” - zegt Agneska Sablovskaja, hoofdonderzoeker bij Surfshark. „Wereldwijd zijn de inbreuken door gebruikers dit kwartaal 70% hoger dan in het vorige kwartaal. Elke seconde in de afgelopen drie maanden zijn er 14 accounts gelekt, allemaal afkomstig uit verschillende landen.”

  Europa was de meest getroffen regio door inbreuken in het derde kwartaal

  Europa registreerde ook 52 miljoen individuele inbreuken alleen al in het derde kwartaal — de hoogste van alle andere continenten. 40% van hen kwam echter uit Rusland en 27% uit Frankrijk. Uit het rapport van Surfshark blijkt dat één persoon uit Europa zijn online accountgegevens in de afgelopen 18 jaar ongeveer zes keer heeft gelekt.

  Rusland leidt tot nu toe in elk kwartaal van 2022 door datalekken. Gedurende dit decennium bleven de Verenigde Staten het meest geschonden land. De situatie veranderde echter aan het begin van 2022 toen het aantal geschonden Russische rekeningen sinds eind februari met 136% (MoM) steeg, in lijn met de invasie van Oekraïne.

  De bondgenoot van Rusland, Wit-Rusland, stond op de 19e plaats met 539K meldingen van inbreuken en een groei van 4x ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ondertussen kende Oekraïne een daling van 14% in het aantal gebruikers dat werd geschonden, kwartaal op kwartaal, waardoor ze wereldwijd naar de 17e plaats kwamen.

  De massale inbreuken in het afgelopen kwartaal motiveren Indonesië om wetgeving inzake gegevensbescherming aan te nemen

  In Indonesië is het aantal gehackte gebruikers in het afgelopen kwartaal met maar liefst 1370% gestegen, wat neerkomt op 13,3 miljoen slachtoffers na verschillende grootschalige cyberaanvallen. In augustus 2022 verschenen 1,3 miljard Indonesische SIM-registraties online die nationale identiteitsnummers, telefoonnummers, namen van telecommunicatieproviders en meer onthulden. Deze en vele andere incidenten uit het verleden hebben het Indonesische parlement er eindelijk toe aangezet om op 20 september 2022 de wet op de bescherming van persoonsgegevens te ratificeren, de eerste uitgebreide wet inzake gegevensbescherming in het land. Veel andere landen, zoals die in de EU of Brazilië, hebben ook al wetten ingevoerd om te helpen de gegevens van mensen te beschermen tegen lekken en bedreigende actoren, vooral in tijden van toenemende cybercriminaliteit.

  De tien landen van het derde kwartaal van 2022 die het meest zijn geschonden in aflopende volgorde zijn: Rusland, Frankrijk, Indonesië, de VS, Spanje, China, Brazilië, Taiwan, Portugal en India. De grootste groei van het aantal gebruikersslachtoffers werd vastgesteld in Zambia (3886%), Bolivia (1913%), Chili (1852%), Frankrijk (1710%) en Nigeria (1616%).

  methodologie

  De Data Breach World Map is ontwikkeld in samenwerking met onafhankelijke cyberbeveiligingsonderzoekers, die heel veel gebruikersgegevens hebben verzameld uit 27K ingebroken databases die online verschenen. Onderzoekers kunnen deze combinaties vervolgens sorteren op basis van specifieke gegevenspunten, zoals landen, en een statistische analyse van hun bevindingen uitvoeren. De locaties van gebruikers werden geïdentificeerd aan de hand van de domeinnaam, het land, de stad, de coördinaten, het IP-adres, de landinstellingen, de valuta of het telefoonnummer van de website.

  De wereldkaart voor datalekken wordt elke maand bijgewerkt met de meest recente gegevens van onze onafhankelijke partners. Ten tijde van dit specifieke onderzoek waren de geanalyseerde gegevens van 1 oktober 2022. De cijfers van juli tot september 2020 werden vergeleken met de geaggregeerde gegevens van april tot juni 2022. Landen met een bevolking van minder dan 1 miljoen mensen worden niet meegenomen in de analyse. Voor de volledige methodiek verwijzen wij u naar:

  Over Surfshark

  Surfshark is een toolset voor privacybescherming die is ontwikkeld om gebruikers te helpen hun online aanwezigheid naadloos te beheren. De Surfshark One-suite bevat een van de weinige VPN's die worden gecontroleerd door onafhankelijke beveiligingsexperts, een officieel gecertificeerd antivirusprogramma, een privézoekfunctie en een waarschuwingssysteem voor datalekken. In 2021 werd Surfshark erkend als de meest innovatieve beveiligingsdienst tijdens de Cybersecurity Excellence Awards en een onmisbare app in de WFH Awards van TechRadar. Bezoek ons onderzoekscentrum op: surfshark.com/research

  Lees het volledige persbericht.

  Aanvullende lectuur

  [Jaarlijkse update] Internationaal cyberrecht in de praktijk: interactieve toolkit

  Cyber Discovery definiëren? Een definitie en raamwerk

  Bron: ComplexDiscovery

  Buiten de perimeter? De DoD Zero Trust-strategie en routekaart

  Current and future cyber threats and attacks drive the need for...

  Uitgaven en normen in evenwicht brengen? Investeringen in cyberbeveiliging in de Europese Unie

  According to EU Agency for Cybersecurity Executive Director Juhan Lepassaar, “The...

  Strengere toezicht- en handhavingsmaatregelen? Europees Parlement neemt nieuwe cyberbeveiligingswet aan

  According to European Member of Parliament (MEP) Bart Groothuis, “Ransomware and...

  Geopolitieke shakedowns? Het jaarlijkse ENISA Threat Landscape Report — 10e editie

  According to EU Agency for Cybersecurity Executive Director Juhan Lepassaar, “Today's...

  Een door technologie aangestuurde oplossing? Integreon kondigt nieuwe Chief Executive Officer aan

  Subroto’s people-first leadership style combined with his passion for leveraging technology...

  Een magneet voor inkomsten? Magnet Forensics maakt resultaten voor het derde kwartaal van 2022 bekend

  According to Adam Belsher, Magnet Forensics' CEO, "Our solutions address the...

  Vooruitgang en kansen? Cellebrite maakt resultaten voor het derde kwartaal van 2022 bekend

  “We are pleased to report a solid third quarter, delivering strong...

  Aanhoudende groei aanwakkeren? Renovus Capital neemt adviesactiviteiten over van HBR Consulting

  "The legal industry remains in the early stages of digital and...

  Een combinatie van eDiscovery-marktomvang: 2022-2027 Wereldwijd overzicht van software en services

  From retraction to resurgence and acceleration, the worldwide market for eDiscovery...

  Onderweg? 2022 eDiscovery Market Kinetics: vijf interessegebieden

  Recently ComplexDiscovery was provided an opportunity to share with the eDiscovery...

  Vertrouw end op het proces? 2021 eDiscovery Processing Taak-, bestedings- en kostengegevens

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Het jaar in review? 2021 eDiscovery Review Taak-, uitgaven- en kostengegevenspunten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Vijf geweldige artikelen over cyber, data en juridische ontdekkingen voor november 2022

  From cyber shakedowns and threats to the total cost of eDiscovery...

  Vijf geweldige artikelen over cyber-, data- en juridische ontdekkingen voor oktober 2022

  From cyber claims and data privacy to corporate litigation and the...

  Vijf geweldige artikelen over cyber-, data- en juridische ontdekkingen voor september 2022

  From privacy legislation and special masters to acquisitions and investigations, the...

  Vijf geweldige lezingen over cyber-, data- en juridische ontdekking voor augustus 2022

  From AI and Big Data challenges to intriguing financial and investment...

  Op locatie of op afstand? Enquête over voorkeuren van documentbeoordelaars (winter 2023)

  Today CompexDiscovery expands that survey portfolio by introducing a new business...

  In het huis? De enquête over de totale eigendomskosten van eDiscovery in het najaar van 2022

  Today CompexDiscovery shares the results of a new business survey focused...

  Zorgen over Cold Front Achttien observaties over het vertrouwen van bedrijven in eDiscovery in de herfst van 2022

  In the fall of 2022, 49.0% of survey respondents felt that...

  Stereotypering van gegevens? Kwesties die van invloed zijn op de bedrijfsprestaties van eDiscovery: een

  In the fall of 2022, 28.0% of respondents viewed increasing types...

  De komst van General Winter? Conflictbeoordelingen in Oekraïne op kaarten (21-27 november 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Uitgraven en erin graven? Conflictbeoordelingen in Oekraïne op kaarten (14-20 november 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Een bevrijdend momentum? Conflictbeoordelingen in Oekraïne op kaarten (7-13 november 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Retoriek of realiteit? Conflictbeoordelingen in Oekraïne op kaarten (1-6 november 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...