De race naar de startlijn? Recente aankondigingen voor veilige externe beoordeling

Not all secure remote review offerings are equal as the apparent experience a provider has in delivering and supporting secure remote review services, when viewed through the veil of branding or the halo effect of other eDiscovery offerings, may vary greatly from the reality of actual provider experience.

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Noot van de redactie: Gedurende de laatste maand is de taak van de juridische documentenbeoordeling in eDiscovery kringen vergroot door de geografische beperkingen en sociale afstandsvereisten gedreven door de ongelukkige uitbraak van de coronavirus ziekte 2019 (COVID-19). Deze vergroting van de taak van herziening heeft geleid tot een toename van aankondigingen over de beschikbaarheid van beveiligde externe controlediensten. Deze aankondigingen, variërend van herinneringen aan eerder vrijgegeven aanbiedingen tot de introductie van nieuwe diensten, bevestigen het belang en de noodzaak van veilige remote review services in de nieuwe remote centric werkplek van vandaag. De aankondigingen wijzen ook op de noodzaak voor besluitvormers in het eDiscovery ecosysteem om de ervaring zorgvuldig na te denken bij het evalueren van veilige externe evaluatieproviders.

De race naar de startlijn? Recente aankondigingen voor veilige externe beoordeling

Drie modellen van eDiscovery Review (1, 2)

Binnen de context van gegevens en juridische eDiscovery bestaat de taak van herziening uit de evaluatie van digitale informatie om relevante en responsieve documenten te identificeren die moeten worden geproduceerd, en geprivilegieerde documenten of vertrouwelijke of gevoelige informatie te onthouden. Deze belangrijke eDiscovery taak vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de totale wereldwijde uitgaven aan eDiscovery en zal naar verwachting ongeveer 68% ($8,61B) van alle wereldwijde uitgaven voor eDiscovery software en services in 2020 verbruiken.

Er zijn over het algemeen drie modellen voor de levering van eDiscovery beoordelingsdiensten, waaronder:

Model voor externe beoordeling (diversificatie van beoordelaars)

Model voor beoordeling op locatie (diversificatie van beoordelingscentra)

Hybride on-premise en Review Model op afstand (gedistribueerde diversificatie)

Elk model kan geschikt zijn voor verschillende eDiscovery bedrijfscontinuïteitssituaties, waarbij de beste balans tussen veiligheid, beveiliging, effectiviteit en economische waarde lijkt het model voor evaluatie op afstand te zijn wanneer deze wordt geïmplementeerd via een beveiligde externe reviewinfrastructuur.

Een korte definitie en beschrijving van Secure Remote Review (3, 4)

Een veilige controle op afstand is het uitvoeren van een project voor de beoordeling van juridische documenten met virtuele teams die vanuit externe locaties opereren en ondersteund worden door een beveiligde infrastructuur. Wanneer deze aanpak correct wordt geïmplementeerd door een bewezen en ervaren aanbieder, kan deze beoordeling de kwaliteit en snelheid van beoordelingen verhogen, terwijl veel van de veiligheidsrisico's in verband met groepsbijeenkomsten worden weggenomen. Het kan in veel gevallen ook tegen lagere kosten worden geleverd dan traditionele beoordelingen op locatie.

Niet alle veilige reviewaanbiedingen op afstand zijn gelijk, aangezien de schijnbare ervaring die een provider heeft met het leveren en ondersteunen van veilige remote review services, wanneer bekeken via de sluier van branding of het halo-effect van andere eDiscovery aanbiedingen, sterk kan verschillen van de realiteit van de werkelijke provider ervaring. Anders gezegd, alleen omdat een provider succesvol is geweest in het leveren van juridische document review services en nu een veilige remote review mogelijkheid heeft geïntroduceerd, betekent dit niet dat de provider ervaren is in het aanbieden van veilige remote review services. Dit punt is ongelooflijk opvallend omdat externe technologie en connectiviteitsinfrastructuur vrijwel onmiddellijk kunnen worden geschaald door eDiscovery providers. eDiscovery providers kunnen hun ervaring in het leveren van veilige remote review services echter niet onmiddellijk schalen. Aangezien professionals op het gebied van gegevens- en juridische ontdekking recente aankondigingen met betrekking tot beveiligde externe controlediensten overwegen, kunnen zij profiteren van een gestructureerde evaluatie van de ervaring van een provider voordat zij een provider selecteren om belangrijke projecten voor juridische documentbeoordeling te ondersteunen.

Een gestructureerde evaluatie van de ervaring van de aanbieder (5)

Algemene vragen die kunnen helpen de ervaring en expertise van een provider met remote secure review services te verduidelijken, zijn onder meer, maar zijn niet beperkt tot:

Hoe lang heb je veilige remote review services aangeboden?

Hoeveel veilige remote review projecten heb je afgerond?

Hoeveel van uw reviewers en beoordelaars hebben deelgenomen aan een beveiligd evaluatieproject op afstand?

Hoeveel van uw reviewers en beoordelaars hebben deelgenomen aan een trainings- en certificeringsprogramma voor veilige externe evaluatieprojecten?

Is de beveiligde remote review service die u aanbiedt organisch aan de organisatie of wordt geleverd via een partnerschap?

Ervaring die moeten worden geëvalueerd bij het selecteren van veilige externe controleserviceproviders zijn onder meer:

Ervaring met technologie op afstand

Ervaring met beveiliging op afstand

Ervaring met externe teams

Ervaring met processen op afstand

Ervaring met externe communicatie

Ervaring met het oplossen van problemen op afstand

Bovendien is het bij het doorzoeken van de lens van de zes bovengenoemde ervaringsgebieden essentieel om het collectieve niveau van ervaring van een provider te begrijpen en te evalueren met betrekking tot het leveren van veilige remote review services, waaronder:

Ervaring van de organisatie met services op afstand

Ervaring van managementteams met services op afstand

Ervaring van personen met diensten op afstand

Het collectieve niveau van veilige externe evaluatie-ervaring van een provider kan een belangrijke indicator zijn voor de werkelijke diepte en breedte van hun volledige veilige externe controlemogelijkheid. Hoe dieper de collectieve ervaring, hoe groter de kans op geïntegreerde, geoptimaliseerde en beproefde processen en procedures voor het ondersteunen van kerntaken (bijv. toetsing, review management en review metrics), evenals het mogelijk maken van taken (bijv. personeel, opleiding, certificering, facturering, voortgezette opleiding).

Zorgvuldige en hoffelijke ondervraging van veilige remote review service providers op hun specifieke gebieden en niveaus van ervaring kan het verschil betekenen tussen gestroomlijnd succes of gesubsidieerd leren (door de secure remote review provider) tijdens de implementatie en uitvoering van veilige remote reviews.

Providers zoeken: Recente Remote Secure Review aankondigingen

In de afgelopen maand is er een toename van veilige remote review aanbiedingen aangekondigd aan het eDiscovery ecosysteem. Deze aankondigingen variëren van herinneringen aan eerder aangekondigde aanbiedingen tot de introductie van nieuwe aanbiedingen. Hieronder staan uittreksels uit recente persberichten die veilige remote review services en providers benadrukken, en die ook een indicatie geven van de ervaring van de provider met veilige externe beoordelingen.

Releases gepresenteerd in omgekeerde chronologische volgorde

XDD hendels Esquify Powered Managed Review Services om klanten naadloos te converteren naar externe

[31 maart 2020] Xact Data Discovery (XDD), een toonaangevende internationale leverancier van eDiscovery, data management en managed review services voor advocatenkantoren en bedrijven, kondigt vanaf maandag vorige week [23 maart 2020] de migratie aan van 100% van zijn Esquify Powered Review medewerkers en activiteiten om diensten op afstand als veiligheidsmaatregel voor personeel en klanten tijdens de COVID-19 uitbraak.

XDD's Esquify Workforce Management Platform, dat eind 2019 door het bedrijf werd overgenomen, stelde XDD in staat om snel alle bestaande en nieuwe Managed Review projecten te converteren binnen een tijdsbestek van 24 uur vorige week zonder onderbreking van klantzaken. XDD's Esquify Powered Managed Review Services blijven werken en functioneren volgens de standaardconfiguraties, processen en beveiligingsprotocollen van XDD.

Lees de volledige versie van XDD hefbomen Esquify Powered Managed Review Services om klanten naadloos te converteren naar externe

Compliance biedt trots gedistribueerde beoordeling, een service voor het beoordelen van documenten op afstand met een sterke focus op beveiliging

[31 maart 2020] Compliance Discovery Solutions, een geïntegreerde eDiscovery services en managed review provider, heeft onlangs hun nieuwe service voor externe documentbeoordeling aangekondigd, Distributed Review. Met de snelle uitbreiding van de personeelsbezetting dankzij de vele 'stay at home'-orders van COVID-19, heeft Compliance met succes een manier gecreëerd en geïmplementeerd om hun juridische klanten tegemoet te komen aan hun lopende documentevaluatie-inspanningen.

„Distributed Review werkt sinds 2019 en we hebben onze uitrol versneld vanwege de huidige omgeving. In een tijd van decentralisatie op de werkplek zijn we er trots op om een oplossing te bieden die onze juridische professionals actief en productief houdt”, aldus Marc Zamsky, COO van Compliance Discovery Solutions.

Lees de volledige versie bij Compliance Troudly Biedt Distributed Review, een Remote Document Review Service met sterke focus op beveiliging

Epiq lanceert veilige, schaalbare, externe beoordeling in reactie op COVID-19

[27 maart 2020] De juridische sector past zich snel aan nieuwe werkprocedures aan om zich te houden aan evoluerende COVID19-preventiemaatregelen en tegelijkertijd werk gedaan te krijgen. Om bij dit proces te assisteren, heeft Epiq snel gemobiliseerd om een veilige en juridisch verdedigbare oplossing voor documentbeoordeling en projectbeheer op afstand te creëren om aan deze behoefte te voldoen.

De Remote Review oplossing van Epiq transformeert juridische workflows door een zeer veilig, schaalbaar en flexibel remote review programma te bieden. Het programma, wereldwijd beschikbaar sinds 20 maart, biedt toegang tot elk platform voor eDiscovery, incidentrespons of contractbeoordeling. De oplossing stelt Epiq in staat om snel teams van beoordelaars op verschillende locaties op te schalen, op een zeer flexibele manier, om in te spelen op de behoeften van klanten.

Lees de volledige release op Epiq Launches Secure, Scalable, Remote Review in Response op COVID-19

KLDiscovery kondigt succesvolle lancering van mogelijkheden voor Remote Document Review aan met een focus op beveiliging en connectiviteit

[23 maart 2020] KLDiscovery kondigde vandaag haar volledige en succesvolle overgang aan naar remote document review, waardoor review advocaten veilig vanuit huis kunnen blijven werken in het licht van de wereldwijde verstoring van in-office werk veroorzaakt door COVID-19. Vanaf 20 maart heeft het bedrijf honderden recensenten wereldwijd gelijktijdig vanuit huis werken en elke dag meer online komen. Deze overgang vormt het hoogtepunt van de voorbereidingen van het bedrijf voor weken en is uitgebreid tot het volledige personeelsbestand van KLDiscovery.

„Het KLD-team is de uitdagingen van 2020 aangegaan met proactieve en snelle voorbereidingen om veilige toegang op afstand te bieden aan onze documentbeoordelaars,” zegt Chris Weiler, CEO van KLDiscovery.

Lees de volledige versie op KLDiscovery kondigt succesvolle lancering van mogelijkheden voor Remote Document Review aan met een focus op beveiliging en connectiviteit

Consilio voltooit met succes de snelle overgang naar volledig externe infrastructuur, inclusief beveiligde virtuele revisie voor 99% van de documentrevisieprojecten van klanten

[23 maart 2020] De snelle groei van COVID-19 heeft de onzekerheid op een ongekende wereldwijde schaal vergroot. Consilio, wereldleider op het gebied van eDiscovery, documentbeoordeling, risicomanagement en juridische adviesdiensten, kondigde vandaag aan dat het bedrijf met succes al haar activiteiten heeft gemigreerd van on-premise naar extern werk om de gezondheid en veiligheid van haar klanten, werknemers en gemeenschappen te waarborgen.

„Door ervoor te kiezen om onze bestaande virtuele mogelijkheden te versterken versus het lanceren van onbewezen oplossingen, vermijden we probleemoplossing bij live projecten en bieden klanten meer vertrouwen in deze onzekere tijden,” zegt Macdonald. „Met de snel veranderende gezondheids- en regelgevingsrichtlijnen hebben we besloten om snel te handelen en onze teams hebben non-stop gewerkt om deze overgang te realiseren zonder afbreuk te doen aan gegevensbeveiliging of klantervaring. Hoewel dit in korte tijd een grote verschuiving is, helpt het om onze teams veilig, werkend te houden en positief bij te dragen aan zowel het succes van de klant als de wereldeconomie.”

Lees de volledige versie bij Consilio met succes de snelle overgang naar volledig externe infrastructuur, inclusief veilige virtuele beoordeling voor 99% van de documentrevisieprojecten van klanten

Integreon biedt verbeterde wereldwijde oplossing voor extern werk tijdens Coronavirus Pandemie, gebruikmakend van SecureView Data Security Platform

[19 maart 2020] Het Coronavirus heeft de handel drastisch veranderd op internationale schaal. Als reactie hierop kondigde Integreon, een wereldwijde alternatieve leverancier van juridische diensten en business managed services, vandaag aan dat het bedrijf zijn vermogen om klanten op afstand te bedienen heeft verbeterd door een zeer veilige werkomgeving (WFH) aan te bieden. Deze omgeving biedt nog steeds alle beveiliging, productiviteit en kwaliteit die Integreon klanten verwachten. Als onderdeel van de WFH-oplossing werkt Integreon samen met SecureView en maakt gebruik van zijn platform voor gegevensbescherming om werknemers wereldwijd in staat te stellen op veilige wijze diensten te leveren terwijl ze werken vanuit thuis- of andere externe locaties.

De diensten van Integreon vereisen dat medewerkers toegang hebben tot gevoelige en zeer vertrouwelijke gegevens in verband met geschillen, cyberbeveiligingsincidenten en nalevingsvragen. Integreon anticiperend op de potentiële impact van het Coronavirus op zijn wereldwijde personeelsbestand en de downstream-effecten op klantenservice en levering, mobiliseerde om een uitgebreide WFH-oplossing te creëren die voldoet aan de strenge normen van zijn klanten.

Lees de volledige versie op Integreon Biedt verbeterde wereldwijde oplossing op afstand tijdens Coronavirus Pandemie, gebruikmakend van SecureView Data Security Platform

Trustpoint.One beveelt Virtual Review Initiative aan in reactie op Coronavirus uitdagingen

[13 maart 2020] Naarmate de impact van Coronavirus (COVID-19) zich blijft verspreiden, hebben vooraanstaande gezondheidsorganisaties, waaronder de WHO en CDC, geadviseerd om onnodig reizen en het vermijden van grote groepsinstellingen. In reactie hierop kondigde Trustpoint.One, een toonaangevende leverancier van geïntegreerde juridische oplossingen in de VS, vandaag de uitbreiding aan van zijn Trust.Review oplossing, een virtueel document review platform. Traditioneel worden documenten evaluatieprojecten uitgevoerd door groepen advocaten in de buurt. Het nieuwe platform van Trustpoint elimineert deze behoefte aan fysieke nabijheid en de daarmee samenhangende gezondheidsrisico's.

Lees de volledige release op Trustpoint.One beveelt Virtual Review Initiative aan in reactie op Coronavirus Challenges

HaystackID benadrukt Remote Review Services voor eDiscovery Business Continuity in Coronavirus-uitgedaagd tijden

[29 februari 2020] De ongelukkige uitbraak van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) heeft gevolgen voor individuen en bedrijven wereldwijd, aangezien toonaangevende gezondheids- en welzijnsinstanties en organisaties waarschuwen voor onnodige reizen en adviseren het vermijden van grote groepsinstellingen. Tijdens deze coronavirus-uitgedaagd tijden herinnert eDiscovery provider HaystackID de juridische gemeenschap aan ons ReviewRight Review-aanbod op afstand als het veilige, effectieve en onmiddellijk beschikbare alternatief voor traditionele beoordeling ter plaatse. Als de initiator van geïntegreerde remote document review en de meest ervaren in de industrie in het leveren van veilige remote document review services, HaystackID en zijn ReviewRight services blijven onmiddellijk beschikbaar om nieuwe en lopende document review projecten in elke taal te ondersteunen.

HayStackID heeft tot nu toe meer dan 425 remote review projecten uitgevoerd met de projecten die het spectrum van verticale industriemarkten bestrijken en veel van's werelds beste bedrijven en toonaangevende advocatenkantoren ondersteunen in zaken die tot honderden reviewers vereisen.

„Als leider in remote legal document review, biedt HaystackID onze klanten direct toegang tot meer dan 16.000 gecertificeerde review advocaten die beschikbaar zijn voor selectie en integratie in onze remote managed review teams via ons ReviewRight Virtual aanbod,” benadrukt Seth Schechtman, Senior Managing Director Review Services voor HaystackID. „We hebben ook meer dan 3.200 reviewers met ervaring met het uitvoeren van beoordelingen met onze ReviewRight Virtual Infrastructure.

Lees de volledige release op Haystackid Benadrukt Remote Review Services voor eDiscovery Business Continuity in Coronavirus-Uitgedaagd Times

Een nieuwe wereld. Een nieuwe focus op veilige Remote Reviews.

Secure remote reviews zijn een nieuwe noodzaak gebaseerd op de vereisten van onze nieuwe externe wereld. eDiscovery leiders en besluitvormers zouden er goed aan doen om verder te kijken dan het fineer van leveranciersaankondigingen en de specifieke kenmerken van gedemonstreerde ervaring, terwijl ze kritieke, veilige remote review service keuzes maken. Er kunnen veel juiste keuzes zijn voor veilige remote review services. Echter, gezien de kritiek en de kosten van juridische documenten beoordelingen binnen het eDiscovery proces, kan geen enkele organisatie het zich veroorloven om bewust de verkeerde keuze te maken door het element van ervaring niet voorzichtig te overwegen in hun beslissingen over veilige remote review service providers.

Voetnoten

(1) Robinson, Rob. „Een 2020 Kijk naar eDiscovery Review: Taak, Besteed en kostengegevenspunten”. ComplexDiscovery, 2020, 31 mrt 2020.

(2) „eDiscovery Business Continuity Planning met HaystackID”. HaystackID, 2020, Toegankelijk 31 mrt 2020.

(3) Ibid.

(4) Robinson, Rob. „Remote eDiscovery inschakelen? Een momentopname van DaaS”. ComplexDiscovery, 2020, Toegankelijk 31 mrt 2020.

(5) Robinson, Rob. „Ben je ervaren? Remote Ediscovery Services overwegen”. ComplexDiscovery, 2020, Toegankelijk 31 mrt 2020.

Aanvullend lezen

De Workstream van eDiscovery: Processen en taken overwegen

Automatisering van eDiscovery: een strategisch kader

Bron: ComplexDiscovery

eDiscovery Fusies, Overnames en Investeringen in 2020

Since beginning to track the number of publicly highlighted merger, acquisition,...

Relativiteit verwerft VerQu

According to Relativity CEO Mike Gamson, "It's imperative that the legal...

eDiscovery Fusies, overnames en investeringen in Q4 2020

From Nuix and DISCO to Exterro and AccessData, the following findings,...

DISCO sluit financieringsronde van $100 miljoen af

According to DISCO CEO Kiwi Camara, “Legaltech is booming now, and...

A New Era in eDiscovery? Framing Market Growth Through the Lens of Six Eras

There are many excellent resources for considering chronological and historiographical approaches...

Een eDiscovery Market Size Mashup: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

De basislijn resetten? EDiscovery Marktgrootte aanpassingen voor 2020

An unanticipated pandemeconomic-driven retraction in eDiscovery spending during 2020 has resulted...

Thuis of weg? eDiscovery Collection Market Overwegingen voor afmetingen en prijzen

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor december 2020

May the peace and joy of the holiday season be with...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor november 2020

From market sizing and cyber law to industry investments and customer...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor oktober 2020

From business confidence and captive ALSPs to digital republics and mass...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor september 2020

From cloud forensics and cyber defense to social media and surveys,...

Het is een Match! Focus op de totale kosten van eDiscovery Review met ReviewRight Match

As a leader in remote legal document review, HaystackID provides clients...

From Proactive Detection to Data Breach Reviews: Sensitive Data Discovery and Extraction with Ascema

A steady rise in the number of sensitive data discovery requirements...

A Running List: Top 100+ eDiscovery Providers

Based on a compilation of research from analyst firms and industry...

De handleiding voor kopers van eDisclosure Systems — editie 2020 (Andrew Haslam)

Authored by industry expert Andrew Haslam, the eDisclosure Buyers Guide continues...

Winter 2021 Resultaten van eDiscovery Business Confidence

This is the twenty-first quarterly eDiscovery Business Confidence Survey conducted by...

Orion Nebula
Een Nebulous Resultaat? De Winter 2021 e-Discovery Bedrijfsvertrouwensenquête

The eDiscovery Business Confidence Survey is a nonscientific quarterly survey designed...

High Five? Een samengevoegd overzicht van vijf halfjaarlijkse eDiscovery Pricing Enquêtes

As we are in the midst of a pandemic that has...

Relevantie en realiteit in evenwicht brengen? Resultaten eDiscovery Prijzen Survey Winter 2021

Based on the complexity of data and legal discovery, it is...